Ontdek de digitale wereld met Chrome en Gmail

Met Chrome en een Gmailadres komt alles op internet binnen je bereik!

a In deze cursus van zes lessen ga je eerst aan de slag met Chrome, dat is het internetprogramma (de "browser") van Google. Het is de meestgebruikte in de wereld. Je kunt er dan ook van alles mee doen, denk aan informatie zoeken op internet, websites bekijken, kopen bij webwinkels enzovoorts.
Chrome heeft veel handige functies, bijv. tabbladen en bladwijzers. Daarmee ga je aan de slag. Ook leer je over accounts en wachtwoorden die vaak nodig zijn op websites.

a Daarna ga je werken met een Gmailadres, dat is een account bij Google. Heb je nog geen Gmailadres, dan ga je er een maken.
Met Gmail kun je e-mailen en dat ga je dan ook doen. Denk aan e-mails beantwoorden, maken, doorsturen, opslaan, archiveren en verwijderen. Ook leer je hoe je een bijlage in een ontvangen e-mail opslaat en hoe je zelf een bijlage toevoegt aan een e-mail.

In de laatste les(sen) krijg je tips over een paar slimme Google apps die je met je Gmailadres kunt gebruiken: Foto's om de foto's van bijv. je mobieltje te bekijken en in albums te zetten, Maps met plattegronden en Keep om makkelijk notities te maken.

De cursus wordt gegeven op een Windows computer (heb je zelf een laptop, neem die dan mee!). Je kunt Chrome, Gmail, Foto's, Maps en Keep daarna ook op je smartphone en tablet gebruiken.

Presentatie

Klik op de pijltjes rechts en links om door de dia's te bladeren

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
 

Cursusmateriaal

De onderwerpen die tijdens de cursus worden behandeld kun je hier terugvinden

Eenvoudige tips

Quiz

Klik op de pijltjes rechts en links om door de vragen te bladeren

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

Oefeningen

Klik op de pijltjes rechts en links om door de oefeningen te bladeren

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
 
 

Klik hier om naar het cursusoverzicht te springen