Klik & Tik-cursussen voor beginners

Ben je nog (grotendeels) onbekend met de computer, tablet, smartphone of internet? Wil je leren hoe je bijv. een toetsenbord en muis gebruikt? Of hoe je de computer aanzet en weer uitdoet? Hoe je naar een website gaat? En hoe je veilig online bent?

a Op de website oefenen.nl staan in het onderdeel Computer en internet a goede cursussen die je in je eigen tempo kunt volgen.

De cursussen zijn gratis voor individueel gebruik en leggen alles duidelijk uit met video's, gesproken tekst en oefeningen.

Je kunt o.a. de volgende cursussen volgen:

Tip: De cursussen "Klik & Tik. De basis" en "Klik & Tik. De start" overlappen voor een deel. Als de computer helemaal nieuw voor je is, kun je het beste met "Klik & Tik. De start" beginnen. Die is iets ouder, maar wel makkelijker.

Eenmalig Registeren:
Om een cursus te volgen klik je bij de cursus op de Start-knop.

Oefenen.nl onthoudt welke delen van een cursus je hebt gedaan. Als je een volgende keer weer naar de website gaat, kun je gewoon verder gaan bij waar je gebleven was.
Om het ook nog leuk en uitdagend te maken kun je punten scoren door cursussen te volgen. Ook kun je digitale "stickers" verdienen. En aan het eind van een cursus, als je alle oefeningen hebt gemaakt, kun je een certificaat downloaden.

Klik & Tik is een echte aanrader voor beginners!

 

Klik hier om naar het cursusoverzicht te springen