PowerToys voor Windows

Microsoft PowerToys PowerToys van Microsoft bestaan uit een aantal geavanceerde hulpmiddelen om het gebruik van Windows 10 en 11 makkelijker te maken en met extra mogelijkheden uit te breiden.
Zo kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier foto's vergroten of verkleinen, je kunt toetsen van je toetsenbord een andere functie geven, het gebruik van de muis duidelijker maken en nog veel meer.

PowerToys zijn geen standaard onderdeel van Windows. Om de PowerToys toe te voegen aan je pc installeer je ze vanuit de Microsoft Store-app op je Windows computer. Hieronder lees je hoe je dit doet en hoe je de PowerToys gebruikt.

Tip: Bij de uitleg staan kleine schermkopieën. Klik daarop om ze te vergroten en doe dat nogmaals om weer te verkleinen.

Inhoudsopgave

PowerToys installeren

De PowerToys-app

Dit zijn de PowerToys

Overzicht van de PowerToys sneltoetsen

Meer weten?

PowerToys installeren

PowerToys in de Microsoft Store Open de app van de Microsoft Store op je Windows computer en zoek naar "powertoys". Klik bij de gevonden app op de Installeren-knop:

PowerToys in de Microsoft Store

De app wordt gedownload en geïnstalleerd. Je ziet de voortgang in het venster van de store. Na het installeren vind je de app bij de letter P in de lijst met alle apps; de omschrijving van de app is PowerToys (Preview):

PowerToys in de Microsoft Store

Klik op de PowerToys-app om deze te openen. Klik in de linkerkolom van de app op Algemeen (zie je dat niet staan, klik dan op de drie streepjes linksboven).
Klik daarna in het rechterdeel op de knop Instellingen openen. Blader een stukje omlaag en zet bij het blokje getiteld Uiterlijk en gedrag het schuifje bij Uitvoeren bij opstarten aan:

PowerToys instellingen

Hierna kun je de vensters van PowerToys sluiten. Voortaan start PowerToys automatisch op als je je computer aanzet. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

De PowerToys-app

Na de hierboven genoemde stappen om de PowerToys-app te installeren en automatisch te laten starten zijn alle PowerToys beschikbaar. Je kunt ze dus meteen gebruiken.
De PowerToys-app heb je alleen nog nodig om instellingen aan te passen, bijv. om een sneltoets van een PowerToy te veranderen of om een PowerToy uit te schakelen.

Rechts in de taakbalk (Windows 10 noemt dat "systeemvak", Windows 11 "taakbalkhoek") staan twee ikoontjes van PowerToys (mogelijk moet je op het pijltje omhoog klikken om ze te zien):

PowerToys in de Microsoft Store

Als je dubbelklikt op het veelkleurige ikoontje dan open je de PowerToys-app. Dat is hetzelfde als dat je app start vanuit het Windows startmenu.
In de linkerkolom van de app staat elk PowerToy. Klik op een toy om in het rechterdeel van het venster de instellingen van het toy te zien en zo nodig aan te passen.

Dit zijn de PowerToys

Altijd op voorgrond Awake Bijsnijden en vergrendelen Color Picker Editor voor hostbestanden FancyZones File Locksmith Image Resizer Keyboard Manager Kort weergeven Mouse without borders Muishulpprogramma's Plakken als tekst zonder opmaak PowerRename PowerToys Run Quick Accent Schermliniaal Shortcut Guide Text Extractor Verkenner-invoegtoepassingen Videovergadering dempen Voorbeeld van register

Altijd op voorgrond

Met het PowerToy Altijd op voorgrond kun je ervoor zorgen dat een venster altijd zichtbaar blijft, met andere woorden dat er geen andere vensters overheen komen te liggen.

Stel dat je bijvoorbeeld met de rekenmachine-app berekeningen aan het maken bent en tegelijk vensters open hebt van je browser en je spreadsheet-app.
Als je niet wilt dat de andere vensters over de rekenmachine komen te liggen, dan klik je in het venster van de rekenmachine-app en druk je op de sneltoets Windows + Ctrl + T om het PowerToy "Altijd op voorgrond" te activeren. Er verschijnt een rand om de rekenmachine en je hoort kort een geluid. Vanaf dat moment is de rekenmachine altijd zichtbaar.

Tips:

Wil je een venster niet langer op de voorgrond hebben, dan klik je in dat venster en druk je weer op de sneltoets Windows + Ctrl + T. Of je sluit het desbetreffende venster.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van "Altijd op voorgrond" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets wijzigen, evenals het geluid en de dikte en kleur van de rand.

Awake

Met het PowerToy Awake (oftewel wakker) kun je ervoor zorgen dat je computer niet in de slaapstand gaat. Normaal gesproken gaat de computer vanzelf in de slaapstand op basis van de Windows Energiebeheer-instelling.
Met "Awake" kun je die instelling tijdelijk negeren. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een groot bestand aan het up- of downloaden bent - mocht dit enkele uren in beslag nemen dan wil je niet dat de computer in de slaapstand terecht komt.

PowerToys Awake Bij "Awake" hoort het ikoontje van een koffiekopje dat rechts in de taakbalk staat. Klik op dat ikoontje om te kiezen hoe lang de computer aan moeten blijven:

PowerToys Awake

In de PowerToys-app kun je "Awake" uitschakelen. Dan verschijnt het ikoontje van het koffiekopje ook niet rechts in de taakbalk.

Bijsnijden en vergrendelen

Met het PowerToy Bijsnijden en vergrendelen kun je een deel van een venster in een nieuw venster bekijken. Handig als je bijv. geen navigatiekolom wilt zien.

Je kunt kiezen om een venster bij te snijden in een nieuw "statisch" (stilstaand) venster. Dat lijkt dan veel op een knipsel of gedeeltelijke schermkopie.
Je kunt ook kiezen om een venster bij te snijden in een nieuw "dynamisch" (actief) venster. Daarin kun je gewoon bladeren, maar je ziet slechts een deel van het originele venster.

Je gaat hiervoor als volgt te werk:

PowerToys Bijsnijden en vergrendelen   PowerToys Bijsnijden en vergrendelen
Links de originele webpagina. In het venster ernaast is de kolom "Laatste nieuws" aan de rechterzijde weggesneden. In dit dynamische venster kun je omhoog en omlaag scrollen om de pagina te lezen.

Color Picker

Met het PowerToy Color Picker (oftewel kleurkiezer) kun je de exacte code van een kleur vinden.

Stel, je bent op een website en ziet daar een kleur die je mooi vindt. Misschien maak je zelf websites of ben je anderszins creatief bezig en wil je weten welke kleur dat is om zelf te gebruiken.

Om de Color Picker te sluiten druk je op de Escape-toets.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "Color Picker" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets veranderen, kiezen of je de editor wilt zien en de kleurnaam in het kleine venster wilt weergeven.

Editor voor hostbestanden

Met het PowerToy Editor voor hostbestanden kun je een speciaal Windows-bestand aanpassen waarmee je ip-adressen vertaalt naar host (of domein) namen.

Voor particulier gebruik zul je dit zelden nodig hebben. In bedrijfsomgevingen is het soms wel nodig om het hosts-bestand in de map C:\Windows\System32\drivers\etc aan te passen. Dat zou je met een gewone editor kunnen doen, maar het PowerToy biedt een gecontroleerde manier om het bestand te wijzigen zodat de kans op fouten kleiner wordt.

PowerToys Editor voor hostbestanden

Als je met de editor een wijziging aanbrengt in het hosts-bestand dan maakt het PowerToy eerst een reservekopie van het bestand. De reservekopie staat in de genoemde etc-map.

Er is geen sneltoets voor dit PowerToy. Je start het vanuit de PowerToys-app.

FancyZones

Met het PowerToy FancyZones (oftewel leuke indelingen) kun je vensters van apps organiseren op je beeldscherm.

Windows 11 biedt met Snap lay-outs al enkele mogelijkheden om vensters te organiseren, maar FancyZones gaat aanzienlijk verder. Je start FancyZones met de sneltoets Windows + Shift + ` (de laatste toets is de "accent grave" die meestal linksboven op je toetsenbord zit, naast het cijfer 1).
Daarmee verschijnen de beschikbare vensterindelingen, zowel sjablonen als door jouzelf toegevoegde indelingen:

PowerToys FancyZones

Dubbelklik op de indeling die je wilt gebruiken.

Sleep vervolgens het venster van een app en druk op de Shift-toets: je ziet de indeling verschijnen en sleept het venster in een vlak van de indeling. Dit doe je ook met andere vensters. Zo krijg je een voor jou optimale indeling van vensters.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "FancyZones" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets veranderen, de shift-toets aanpassen, venstergedrag instellen, knoppen kiezen om te schakelen tussen vensters en meer.

File Locksmith

Met het PowerToy File Locksmith (oftewel bestandssmid) kun je erachter komen door Windows-processen een bestand wordt vastgehouden.

Bij het verwijderen van een bestand gebeurt het wel eens dat je een foutmelding krijgt waarin staat dat het bestand momenteel in gebruik is. Daardoor kun je het bestand niet verwijderen.
Oorzaak daarvan is dat een Windows-proces (of een app) het bestand vasthoudt. Met de File Locksmith kom je erachter welk proces dat is.

Een eenvoudig voorbeeld: stel, je bent een document aan het schrijven in Word of Wordpad. Je hebt het al eens opgeslagen en bent weer tekst aan het toevoegen.
Als je nu in de verkenner naar dat document-bestand gaat en het probeert te verwijderen, dan krijg je de genoemde foutmelding: het bestand kan niet worden verwijderd. En dat is logisch, want je bent er in Word of Wordpad mee bezig.
Maar misschien was je dat even vergeten, dus roep je de hulp in van de File Locksmith: rechtsklik het bestand in de verkenner en klik op de optie Wat maakt van dit bestand gebruik?:

PowerToys File Locksmith

De File Locksmith gaat aan het werk en toont het volgende resultaat:

PowerToys File Locksmith

Met deze informatie kun je nu zelf naar je document in Word gaan om de app te sluiten. Of je klikt in het File Locksmith-venster op Taak beëindigen, hoewel dat het risico inhoudt dat jouw laatste wijzigingen niet worden opgeslagen.

Image Resizer

Met het PowerToy Image Resizer (oftewel afbeeldingsgrootte-aanpasser) kun je afbeeldingen groter of kleiner maken.

Image Resizer werkt vanuit de Windows verkenner. Selecteer daar een of meer afbeeldingen, klik op de rechtermuisknop en kies Formaat van afbeeldingen wijzigen.
Daarop opent een venster met bovenin een drop-downmenu waar je een grootte selecteert en onderin opties die je kunt aanvinken:

PowerToys Image Resizer

Bij het selecteren van grootte zijn er verschillende standaard formaten (klein, gemiddeld, groot, telefoon) en een "aangepaste" grootte waarin je zelf o.a. breedte en hoogte opgeeft.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "Image Resizer" wijzigen. Zo kun je o.a. een standaard formaat toevoegen, de bestandscodering (soort afbeelding) aanpassen, en de naam en datum/tijd van de aangepaste afbeelding kiezen.

Keyboard Manager

Met het PowerToy Keyboard Manager (oftewel toetsenbordbeheerder) kun je de toetsen van je toetsenbord een andere betekenis geven.

Stel, je bent software-programmeur of website-developer. In plaats van regels programmacode, teksten e.d. te typen gebruik je continu sneltoesten om te kopiëren (Ctrl + C) en plakken (Ctrl + V).
Als je dat dagelijks langdurig doet, dan krijg je bijna gegarandeerd rsi-problemen aan je linkerschouder. Je kunt dat voorkomen door aan bijv. functietoets F1 de betekenis te geven van Ctrl + C en aan functietoets F2 die van Ctrl + V.
Het gebruik van die functietoetsen is aanzienlijk minder belastend dan de toetscombinaties.

Om toetsen te wijzigen open je de PowerToys-app. Klik in de linkerkolom op Keyboard Manager en klik vervolgens in het rechterdeel van het venster op Een toets opnieuw toewijzen. Klik in het volgende venster op de grote plus. Daarna typ of selecteer je links de huidige, fysieke toets (typ iets of gebruik het dropdown-menu) en rechts typ of selecteer je de nieuwe betekenis van de toets:

PowerToys Keyboard Manager

Om het bovengenoemde voorbeeld toe te passen kies je links F1 en rechts geef je op dat deze toets voortaan als Ctrl + C werkt:

PowerToys Keyboard Manager

Kort weergeven

PowerToys Kort weergeven

Met het PowerToy Kort weergeven kun je in de verkenner een snelle en eenvoudige weergave krijgen van een bestand.

Selecteer in de verkenner een bestand door er één keer op te klikken; doe dat bijv. voor een foto, filmpje of pdf-document. Druk daarna op sneltoets Ctrl + Spatiebalk en je ziet meteen de inhoud van het bestand. Druk nogmaals op de genoemde sneltoets of op Escape om de korte weergave te beëindigen.

Tijdens de korte weergave kun je andere bestanden in dezelfde map bekijken met de pijltjestoetsen van je toetsenbord.

Mouse without borders

PowerToys Mouse without borders

Met het PowerToy Mouse without borders (oftewel muis zonder grenzen) kun je tot vier computers bedienen met één muis en één toetsenbord.

Op de eerste computer maak je een beveiligingssleutel en die voer je vervolgens in op de andere computer(s). Daarna beweeg je de muis over de rand van het ene scherm naar het andere. Zo nodig kun je de volgorde van de computers wijzigen.

Muishulpprogramma's

Met het PowerToy Muishulpprogramma's kun je makkelijk het muispijltje op het scherm vinden, muiskliks herkennen aan gekleurde stippen en een kruisdraad gebruiken.

Het muispijltje op het scherm vinden:
Zie je zo gauw niet waar het muispijltje op je scherm staat? Druk dan twee keer op de Ctrl-toets links van de spatiebalk: het scherm dimt en waar de muis staat verschijnt een cirkel. Gevonden!

PowerToys Muishulpprogramma

Muiskliks herkennen:
Wil je beter zien waarop je met de muis klikt? Druk dan op de sneltoets Windows + Shift + H. Voortaan verschijnt een gele stip op de plaats waar je met de linkermuisknop klikt en een blauwe stip verschijnt op de plaats waar je met de rechtermuisknop klikt.

PowerToys Muishulpprogramma

Als je de stippen bij het klikken niet langer wilt zien, druk je weer op sneltoets Windows + Shift + H.

Kruisdraden gebruiken:
Je zult ze niet dagelijks nodig hebben, maar soms zijn kruisdraden handig. Stel, je maakt een document of presentatie en voegt een paar afbeeldingen en tekstblokjes toe. Je wilt dat ze netjes horizontaal of verticaal uitlijnen en dat vereist een timmermansoog...
Druk op sneltoets Windows + Alt + P om rode "kruisdraden" (hulplijnen) bij je muis te krijgen. Schuif ze naast de afbeeldingen en tekstblokjes zodat je ziet of ze gelijk lopen.

PowerToys Muishulpprogramma

Als je de kruisdraden niet langer wilt zien, druk je weer op sneltoets Windows + Alt + P.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "Muishulpprogramma's" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoetsen veranderen en de kleuren aanpassen.

Plakken als tekst zonder opmaak

Met het PowerToy Plakken als tekst zonder opmaak kun je gekopieerde tekst die is opgemaakt (met bijv. vette, cursieve, gekleurde of gehyperlinkte tekst) plakken zonder die opmaak. Je plakt dus "platte tekst".

Druk op de sneltoets Windows + Ctrl + Alt + V om platte, onopgemaakte tekst te plakken.

Voorbeeld:
Als je de volgende opgemaakte tekst kopieert met de gebruikelijke sneltoets Ctrl + C:
PowerToys Plakken als tekst zonder opmaak
en vervolgens plakt met de gebruikelijke sneltoets Ctrl + V, dan wordt in de meeste tekstverwerkers en e-mailprogramma's de opmaak behouden.

Maar als je sneltoets Windows + Ctrl + Alt + V gebruikt om te plakken, dan krijg je de tekst zonder opmaak:
PowerToys Plakken als tekst zonder opmaak

PowerRename

Met het PowerToy PowerRename (oftewel krachtige naamsveranderaar) kun je in één keer een (groot) aantal bestanden een andere naam geven.

PowerRename werkt vanuit de Windows verkenner. Selecteer daar een aantal bestanden, klik op de rechtermuisknop en kies PowerRename.
Daarop opent een venster met in het rechterdeel de huidige en nieuwe bestandsnamen. Het linkerdeel gebruik je om aan te geven wat de nieuwe bestandsnamen moeten worden: bovenin typ je bij "Zoeken naar" het deel van de bestandsnaam dat je wilt veranderen, onderin typ je bij "Vervangen door" de nieuwe naam.

Als je bijvoorbeeld vijf foto's hebt waarin per abuis "Den Bosch" staat in plaats van "Den Haag", dan doe je het volgende:

PowerToys PowerRename

Onderin het linkerdeel van het venster staan extra opties om de nieuwe naam op te geven:


Voordat je op de Toepassen-knop klikt, controleer je in het rechterdeel van het venster of de nieuwe namen kloppen. Pas dan klik je op Toepassen. Of om de naamswijziging te annuleren klik je rechtsboven op het kruisje van het venster om het te sluiten.

Tip: Als je na de PowerRename merkt dat de bestandsnamen niet goed zijn gewijzigd, druk dan in de verkenner meteen op de sneltoets Ctrl + Z om de naamswijzigingen ongedaan te maken.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "PowerRename" wijzigen. Zo kun je o.a. automatisch aanvullen aanzetten en recente tekenreeksen weergeven.

PowerToys Run

Met het PowerToy PowerToys Run (oftewel PowerToys uitvoeren) kun je op diverse manieren geavanceerde opdrachten aan Windows geven.

Druk op sneltoets Alt + Spatiebalk om PowerToys Run te starten. Er verschijnt een balk midden op je scherm en daarin kun je van alles typen:

PowerToys Run

Voorbeelden om naar te zoeken (het eerste leesteken vertelt het PowerToy hoe het moet zoeken):

In de PowerToys-app kun je veel instellingen van "PowerToys Run" wijzigen. Je vindt daar onder het kopje Invoegtoepassingen ook een lijst met mogelijkheden en voorbeelden.

Quick Accent

Met het PowerToy Quick Accent (oftewel snelle accenten) kun je op een makkelijke manier tekens met accenten typen.

Anders dan vrijwel alle andere PowerToys is deze functie standaard uitgeschakeld. Je dient dus naar de PowerToys-app te gaan om Quick Accent in te schakelen.
Daarna kun je het PowerToy gebruiken met pijltje links, pijltje rechts of spatiebalk.

Typ bijvoorbeeld een a, houd de a ingedrukt en druk daarna meteen op de toets met het pijltje naar links. Bovenin het scherm verschijnt een balk met accenten die bij de a horen. Blijf op het pijltje drukken om een keuze in de balk te maken:

PowerToys Quick Accent

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van "Quick Accent" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets veranderen, de positie van de balk en de tijd voordat de balk verschijnt.

Schermliniaal

Met het PowerToy Schermliniaal kun je pixels op je scherm meten.

Druk op sneltoets Windows + Shift + M om de schermliniaal te activeren. Bovenaan het scherm verschijnt een kleine balk met knoppen:

PowerToys Schermliniaal

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "Schermliniaal" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets veranderen, continu vastleggen aanzetten en de lijnkleur kiezen.

Shortcut Guide

Met het PowerToy Shortcut Guide (oftewel sneltoetsgids) krijg je een overzicht van de Windows-sneltoetsen.

Druk op de sneltoets Windows + Shift + / en over je scherm heen worden Windows sneltoetsen getoond: de toetscombinaties waarbij je eerst de Windows-toets (links van de spatiebalk) ingedrukt houdt.

PowerToys Shortcut Guide

Als je op Escape drukt, verdwijnt het overzicht.

NB Verrassend genoeg staan de sneltoetsen van de PowerToys er niet bij... Maar niet getreurd, hieronder vind je ze bij Overzicht van de PowerToys sneltoetsen.

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van de "Shortcut Guide" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoets veranderen, het uiterlijk en gedrag en je kunt apps uitsluiten.

Text Extractor

Met het PowerToy Text Extractor (oftewel tekstuittreksel) kun je tekst die op je scherm staat kopiëren. Bijvoorbeeld:

Druk op de sneltoets Windows + Shift + T en het scherm dimt. Een groot plus-teken verschijnt op de plaats van de muis. Schuif de muis naar het beginpunt van de tekst die je wilt kopiëren, druk op de linkermuisknop en sleep naar het eindpunt van de tekst. Laat daarna de muisknop los.
Met behulp van OCR (optical character recognition) wordt de tekst herkend en vervolgens gekopieerd naar het klembord. Gebruik plakken (bijv. sneltoets Ctrl + V) om de tekst ergens op te nemen.

In de PowerToys-app kun je de sneltoets van de "Text Extractor" wijzigen en de voorkeurstaal kiezen.

Verkenner-invoegtoepassingen

Met het PowerToy Verkenner-invoegtoepassingen kun je in de verkenner de voorbeeld-weergave van bestanden uitbreiden.

De verkenner kan al een voorbeeld-weergave van afbeeldingen tonen: ga in de verkenner naar een map met foto's, klik één keer op een foto en druk op sneltoets Alt + P. Rechts in beeld krijg je nu een voorbeeld-weergave van de foto:

PowerToys Shortcut Guide

NB Je kunt deze weergave ook aanzetten door in het lint van de verkenner te klikken op Beeld > Voorbeeldvenster.

Met het PowerToy "Verkenner-invoegtoepassingen" krijg je de voorbeeld-weergave ook voor o.a. Word-, pdf- en svg-bestanden.

In de PowerToys-app kun je voor een aantal bestandstypen instellen of ze wel of niet als voorbeeld-weergave worden getoond door "Verkenner-invoegtoepassingen".

Videovergadering dempen

PowerToys Videovergadering dempen Met het PowerToy Videovergadering dempen kun je met verschillende sneltoetsen de microfoon en/of camera (webcam) van je computer aan- en uitzetten.
De sneltoetsen werken als een "schakelaar": staat bijv. de microfoon aan en je drukt op de sneltoets dan gaat-ie uit; staat de microfoon uit en je drukt op de sneltoets dan gaat-ie aan.

Met één druk op de knop bedien je dus de microfoon en/of camera. Handig tijdens een videovergadering:

In de PowerToys-app kun je een aantal instellingen van "Videovergadering dempen" wijzigen. Zo kun je o.a. de sneltoetsen wijzigen, de standaard microfoon en camera kiezen (als je er meerdere hebt) en een werkbalk op je scherm plaatsen om de status van microfoon en camera te zien.

Voorbeeld van register

PowerToys Voorbeeld van register Met het PowerToy Voorbeeld van register kun je in de verkenner met de rechtermuisknop op een reg-bestand klikken om de inhoud te bekijken en bewerken.

Deze functie is bedoeld voor gebruikers met geavanceerde technische kennis van Windows. Pas het register alleen aan als je er goed bekend mee bent.

Overzicht van de PowerToys sneltoetsen

Veel PowerToys gebruik je met een sneltoets. Hieronder staat een overzicht van de standaard sneltoetsen. In de PowerToys-app kun je de meeste aanpassen naar toetscombinaties die je makkelijker vindt.

PowerToy Sneltoets
Altijd op voorgrond Windows + Ctrl + T
Bijsnijden en vergrendelen
- Statisch venster
- Dynamisch venster

Windows + Ctrl + Shift + T
Windows + Ctrl + Shift + R
Color Picker Windows + Shift + C
FancyZones Windows + Shift + `
Kort weergeven Ctrl + Spatiebalk
Muishulpprogramma's
- Muispijltje vinden
- Muiskliks herkennen
- Kruisdraden gebruiken

2 x de linker Ctrl
Windows + Shift + H
Windows + Alt + P
Plakken als tekst zonder opmaak Windows + Ctrl + Alt + V
PowerToys Run Alt + Spatiebalk
Quick Accent Pijltje links, rechts of spatiebalk
Schermliniaal Windows + Shift + M
Shortcut Guide Windows + Shift + /
Text Extractor Windows + Shift + T
Verkenner-invoegtoepassingen Alt + P
Videovergadering dempen
- Microfoon aan/uit
- Camera aan/uit
- Microfoon en camera aan/uit

Windows + Shift + A
Windows + Shift + O
Windows + Shift + Q
 

Meer weten?

Klik onderin de navigatiekolom van de PowerToys-app op Welkom bij PowerToys. In het welkom-venster dat opent staat bij elk PowerToy een korte omschrijving.

Verdere informatie over de PowerToys vind je in het Engels op deze webpagina van Microsoft Computerhulp.

Reageren?

Adam

Wil je meer weten of heb je hulp nodig? Wil je een reactie geven? Stuur een e-mail naar adamcomputerhulp@gmail.com.